Kunstprojektet EKKO

Børn af danske og grønlandske forældre søges til spændende projekt om hvem vi er og hvordan vi oplever at vokse op som barn af to kulturer.
Projektet kan gå mange veje – men som udgangspunkt planlægger vi en udstilling og en lille bog med tekster og portrætter.

Som børn af grønlandske mødre og danske fædre arbejder vi, Susanne Fisker og Naja Kirkedal Jensen på kunstprojektet EKKO.

Kunstprojektet EKKO er en undersøgelse, der med fotografi og beretning fortæller og beskriver det at vokse op som et dansk/grønlandsk barn.

– Hvem er vi?
– Hvilket ekko hører vi, eller genhører vi?
– Er det ekkoet af fortællingerne det som har formet os?
– Har ni mødt samme forenklede og unuancerede fordomme?
– Er vi alle en blanding af stolthed men også bekymring om andres beskrivelse af grønlændere?
– Hvordan har vi levet mellem to kulturer?
– Hvordan føles det nu, fremfor da du var yngre?

Dette er nogle af de emner vi gerne vil tale med jer om

Vi lever i en tid, som tager flere menneskelige forhold op, en tid som gør op med forestillinger om køn, kvinder, mænd og etnicitet. Mange ting bliver sat på spidsen, det er vi opmærksomme på, og det mener vi er en naturlig proces i dialog og nye synspunkter. Vi ønsker at sætte fokus på det at være en blanding af en minoritet og at være dansk

Til vores undersøgelse søger vi andre børn af dansk/grønlandsk afstamning, der har mod på og lyst til at dele jeres fortællinger. Vi vil ved vores møde tage portrætbilleder og med få spørgsmål høre jeres historie, jeres oplevelser.

Kontakt os via mail hvis i ønsker at være en del af kunstprojektet

Susanne Fisker er født på Grønland, flyttede til Skagen som to årig. Er uddannet folkeskolelærer og skriver i sin fritid.

Kontakt : sufisker@hotmail.com

Naja Kirkedal er opvokset i Skagen. Er uddannet medie grafiker og bruger al fritid på fotografiet.

Kontakt: naja@najakirkedal.dk

I marts måned samler vi, og får styr på deltagerne i projektet. Vi vil i starten af april melde ud hvordan forløbet vil foregå. Tak for interessen! Vi glæder os